Cassata#9: Wildlands in de problemen, Formule 1 en nabestaanden zelfdoding

In deze aflevering van Cassata gaat presentatrice Marjan Koekoek in gesprek met hoogleraar plattelandsgeografie en econoom Dirk Strijker van de RUG over risico's en kansen bij Wildlands, want het gaat niet goed met de dierentuin in Emmen.
Heeft het TT Circuit plotseling de strijd met Zandvoort om de Formule 1 verloren? Voorzitter Arjan Bos van het circuit reageert. En de Stichting Nabestaan Na Zelfdoding Drenthe bestaat 25 jaar.
Tafelgast is LTO-bestuurder en melkveehouders Dirk Bruins over eerlijke prijzen voor de boeren en foute berekeningen van de landbouwminister.

Onderwerpen:

8.22 - Wildlands Adventure Zoo in Emmen lijdt dit jaar een verlies van 8 miljoen euro. Interim directeur Van Engelen maakte gisteren een ommezwaai bekend. In Cassata geeft hoogleraar plattelandsgeografie en economie Dirk Strijker zijn mening over de ontwikkelingen.
23.40 - Wordt het Zandvoort of wordt het Assen? Deze week kwamen berichten naar buiten dat Formula One Management Limited voor Zandvoort zou hebben gekozen. Uiteindelijk blijkt het toch niet zo concreet te zijn. Wat zijn nu nog de reële kansen voor Assen? Voorzitter Arjan Bos van het TT-circuit reageert.
31.25 - Stichting Nabestaan Na Zelfdoding in Drenthe bestaat 25 jaar. Het is een vooral een lotgenotencontact, want als een geliefde, familielid of vriend plotseling uit het even stapt, blijven nabestaanden bijna altijd in ontreddering achter. Voorzitter van de stichting is Greta Luning, van wie de broer door zelfdoding om het leven kwam. Zij vertelt over het werk van de stichting.
49.50 - In het Cassata Radioforum bespreken GroenLinks-Tweede Kamerlid Wim-Jan Renkema uit Meppel, VVD-Statenlid Jan Smits en Dirk Bruins van LTO de Hoogeveense perikelen rond de ijsbaan, het Kinderpardon, en de strijd om de Formule 1.

Presentatie: Marjan Koekoek

Gasten:

Dirk Bruins (LTO)
Dirk Strijker (Hoogleraar plattelandsgeografie en econoom aan de RUG)
Arjan Bos (Voorzitter van het TT Circuit)
Greta Luning (Voorzitter stichting Nabestaan Na Zelfdoding Drenthe)
Wim-Jan Renkema (GroenLinks Kamerlid)
Jan Smits (VVD-Statenlid)

Andere podcasts:

Genoten van Cassata? Abonneer je ook op onze podcast Drenthe Toen over de geschiedenis van Drenthe en op de Sportcast, onze podcast over de (amateur)sport in Drenthe.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl