Junior Rangers zetten zich in voor de natuur: werken is het leukste

De Junior Rangers hangen samen met gedeputeerde Henk Jumelet nestkasjes op. (Rechten: RTV Drenthe/Dylan de Lange)
De Junior Rangers hangen samen met gedeputeerde Henk Jumelet nestkasjes op. (Rechten: RTV Drenthe/Dylan de Lange)
Je ziet ze niet vaak in de natuur: jongeren tussen de 12 en 18 jaar oud. Toch is er in het Dwingelderveld een enthousiaste groep actief. We nemen een kijkje bij deze Junior Rangers van IVN Regio Noord.
De Junior Rangers trekken geregeld met elkaar de natuur in. Daar helpen ze mee met het onderhoud, gaan ze op pad met boswachters of doen wat tellingen. "We doen veel dingen in de natuur. We proberen mensen te leren over natuur", vat Junior Ranger Tymo samen.
Maar als Junior Ranger ben je niet altijd buiten. "Soms ga je werken, soms ga je ook gewoon leren. Ik vind werken het leukst", vertelt Tymo.
Jeneverbes
Tijdens de Natuurwerkdag zijn de Junior Rangers ook van de partij. Daar hangen ze samen met gedeputeerde Henk Jumelet nestkasjes op en zetten ze zich in voor de jeneverbes.
"We zijn in ons adoptieterrein de jeneverbes meer licht aan het geven. De jeneverbes is een zeldzame plant. Om ervoor te zorgen dat hij weer kan groeien, moeten we de planten en struiken eromheen weghalen", aldus de Junior Ranger.
Wil je meer weten over de Junior Rangers van IVN Regio Noord? Klik dan hier.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl