Jens Dekker met gehavende knie negende bij EK veldrijden

Jens Dekker met gehavende knie negende bij EK veldrijden (Rechten: Dick Dekker)
Jens Dekker met gehavende knie negende bij EK veldrijden (Rechten: Dick Dekker)
VELDRIJDEN - Jens Dekker uit Fluitenberg is als negende gefinisht bij het EK veldrijden voor beloften in Rosmalen. Niet wat hij gehoopt had. Maar de 19-jarige Drent botste vanmorgen, bij het verkennen van het parcours, met z'n knie tegen een hek, waardoor hij gehavend rond reed.
"TIjdens de wedstrijd heb ik er niet eens zo heel veel last van gehad behalve bij het lopen op de trappen. Maar na m'n botsing ben ik niet meer van m'n fiets gegaan om te voorkomen dat de knie stijf werd. Al met al heb ik wel drie uur op de fiets gezeten en dat voelde ik in de finale. Maar een podiumplaats had er sowieso niet ingezeten. Ik heb ook nog steeds rugklachten. Dus het was allemaal niet optimaal", verklaart Dekker.

Podium

De Europese titel voor renners tot 23 jaar ging met overmacht naar de Brit Tom Pidcock. Hij finishte met een voorsprong van een halve minuut op de Belg Eli Iserbyt die vorig jaar de titel won. Het brons was met Antoine Benoist voor Frankrijk.

Wedstrijdverloop

Dekker had een goede start op het snelle en technische parcours in Rosmalen. Hij draaide als nummer zes het veld in. Daarna moest hij iets terrein prijs geven en zakte hij terug naar de achtste plaats.
Hij belandde vervolgens in een groepje van vier renners dat zeven seconde achterstand had op de nummer vier. In de finale won hij de sprint voor de negende plaats.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl