Eigenaar Easytoys heeft er weer een (Duits) speeltje bij

Eric Idema
Eric Idema, eigenaar van EasyToys, heeft het Duitse Amorelie overgenomen © ANP
Ondernemer Eric Idema uit Annen heeft zijn seksimperium weer een beetje uitgebreid. De bestuurder van de EQOM Group, de eigenaar van seksspeeltjesbedrijf EasyToys in Veendam, heeft het Duitse erotiekconcern Amorelie overgenomen.
Amorelie, opgericht in 2013 en online aanbieder van erotische producten, heeft vooral een stevige vinger in de pap op de Duitse, Oostenrijkse en Zwitserse markt en is ook actief in Frankrijk en België. Eerder nam Idema ook al Christine le Duc en het Noorse Kondomeriet over.

'Kleurrijk en stijlvol'

De Drent kijkt uit naar de samenwerking met Amorelie. "Het bedrijf heeft een geweldige uitstraling en staat bekend om haar vrouwvriendelijke benadering van erotische producten", zegt hij. "Producten die ze voeren zijn kleurrijk en stijlvol. Ook de manier waarop het onderwerp bespreekbaar wordt gemaakt heeft voor ons duidelijke meerwaarde."
Door de nieuwste overname verwacht de EQOM Group dit jaar een omzet te draaien van 220 miljoen euro. Doel van dit consortium is om wereldwijd marktleider te worden op gebied van sexual wellness. Wat de EQOM Group heeft betaald voor Amorelie, is niet bekendgemaakt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl