Frank Duut lijsttrekker voor 50PLUS bij Provinciale Statenverkiezingen

Frank Duut uit Assen is de lijsttrekker voor de partij 50PLUS bij de Provinciale Statenverkiezingen.
Duut was de afgelopen bestuursperiode al het enige Statenlid voor 50PLUS Drenthe. Daarvoor was hij actief in de gemeentepolitiek, voor onder andere de VVD. 

Opmerkelijke kandidaten
Opmerkelijk zijn de namen op de kandidatenlijst van Ton Schoo (nummer 2) uit Emmen en Egbert Prent (nummer 5) uit Assen. Schoo zat 20 jaar in de Emmer gemeentepolitiek namens DOP, de Drentse Ouderenpartij.

Na de laatste raadsverkiezingen moest Schoo noodgedwongen afscheid nemen. Zijn partij kreeg geen zetel meer, nadat drie ouderenpartijen DOP, Seniorenbelang Noord en 50PLUS moesten strijden om de gunst van de kiezer. 50PLUS Emmen won die strijd en kwam voor het eerst in de raad met 1 zetel. Ton Schoo weigerde altijd samen te werken met 50PLUS, hij wilde per se verder als DOP.

Prent van OpAssen
In Assen stopte Egbert Prent eerder dit jaar als raadslid na 20 jaar. Hij zat eerst voor PLOP in de raad en na ruzie ging hij verder met OpAssen.

Ook opvallend is de kandidatuur bij 50PLUS van oud-voorzitter Harry Reitsma (nummer 9) van OpAssen. Hij stapte begin 2016  op als partijvoorzitter, na een onbezonnen tweet. Hij wilde dat Assenaren de raad zouden verstoren omdat die instemde met een Factory Outlet Center.

50PLUS Drenthe gaat de verkiezingscampagne voor Provinciale Staten in met het motto 'ouderen verdienen beter'.