Nieuwe snelteststraat Hoogeveen zorgt voor snelle QR-codes

Nieuwe sneltest-straat in Hoogeveen
De snelteststraat is in de weekenden open. © RTV Drenthe/Marcel Drent
In Hoogeveen is het voortaan een stuk makkelijker om een horecazaak binnen te komen wanneer je niet gevaccineerd bent. Om twaalf uur vanmiddag opende bij punt H - het informatiecentrum van Hoogeveen - een sneltest-straat.
De horeca heeft met de gemeente Hoogeveen deze oplossing bedacht voor niet gevaccineerden. Verschillende kroegen hadden toch vervelende momenten toen mensen geweigerd werden. "Vooral bij de kroegen kwam het probleem voor, bij de restaurants liep het allemaal goed", vertelt Jan Stam, voorzitter van Binnenstad Hoogeveen.
Vorige week werd besloten om het weekend af te wachten om aan te kijken hoe het zou gaan. Na de problemen is er afgelopen dinsdag weer een gesprek geweest. Daarin is toen besloten om een sneltest-straat op te richten voor de weekenden. "Jeugd en ouderen die niet gevaccineerd zijn kunnen nu makkelijk een test doen in de weekenden. Binnen vijftien minuten heb je uitslag en kan je de kroegen in", legt Stam uit.
Nieuwe snelteststraat Hoogeveen zorgt voor snelle QR-codes

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl