Milieueffectenrapport waterinjectie Schoonebeek komt pas in 2022

schoonebeek
Pijpleiding bij Schoonebeek © archief RTV Drenthe
De NAM komt dit jaar niet met het milieueffectenrapport over de waterinjectieplannen rond Schoonebeek. De uitwerking neemt volgens het bedrijf meer tijd in beslag dan aanvankelijk werd gedacht.
Het rapport werd dit najaar verwacht, maar die deadline wordt niet gehaald. Dat komt volgens de NAM door verschillende ontwikkelingen rond de waterinjectie, het verscherpt toezicht van Staatstoezicht op de Mijnen (SodM) en de effecten daarvan op de uitwerking van de concrete plannen voor waterinjectie rond Schoonebeek. De NAM verwacht het rapport komende zomer klaar te hebben.
Al jarenlang bestaat er discussie over het injecteren van afvalwater in de bodem. Tegenstanders zijn bang dat de chemicaliën uit het afvalwater in het grondwater terecht komen. Soms levert het proces daadwerkelijk problemen op. Zo werd de productie in 2015 anderhalf jaar stilgelegd vanwege een lekke leiding in de grond bij Hardenberg.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl