Het Formule 1-spandoek boven de A28 is alweer weg

Het spandoek is inmiddels alweer weggehaald (Rechten: Marcel J. de Jong)
Het spandoek is inmiddels alweer weggehaald (Rechten: Marcel J. de Jong)
Het grote Formule 1-spandoek op de A28 is alweer weg. Rijkswaterstaat heeft het spandoek verwijderd vanwege de verkeersveiligheid.
"Wij zijn verantwoordelijk voor de veilige doorstroming van het verkeer", legt een woordvoerder uit. "Er kunnen gevaarlijke situaties ontstaan." Volgens Rijkswaterstaat kan het verkeer door het spandoek afgeleid worden en kan het naar beneden vallen. "Bovendien mag het ook gewoon niet."

'We treuren niet'

De initiatiefnemers vinden het jammer dat het spandoek is weggehaald. "We hadden graag gezien dat heel Nederland weet waar de hoofdingang van de Formule 1 is. Maar we treuren niet, we heb ons steentje bijgedragen aan de #HupAssen-campagne."
Vanochtend hingen ondernemers uit het Noorden het spandoek op als ludieke actie. Op het spandoek op het viaduct bij de afslag Assen-Zuid stond de tekst 'Hoofdingang'. Het is een verwijzing naar het TT Circuit. De ondernemers vinden namelijk dat er maar één circuit geschikt is voor de Formule 1: het TT Circuit.

Lees meer: De Formule 1 heeft al een 'hoofdingang' in Assen

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.