Politie wil gesprek met tipgevers zaak Willeke Dost

Willeke Dost verdween 26 jaar geleden uit Koekange (Rechten: Politie)
Willeke Dost verdween 26 jaar geleden uit Koekange (Rechten: Politie)
Het coldcaseteam van de politie Noord-Nederland gaat in gesprek met Jan Huzen en Ab Bruintjes, die nieuwe informatie zeggen te hebben over de zaak Willeke Dost. Het destijds 15-jarige meisje uit Koekange verdween 26 jaar geleden.
Afgelopen week is een petitie gestart voor het graven op een verdachte plek in Koekange naar Willeke Dost. De petitie is opgezet door Vermiste Kinderen Alert. Die wil de onderste steen boven halen, nadat de organisatie hoorde dat speurhonden en een radar een jaar geleden de verdachte plek aanwezen.

Lees meer: 'Als de politie niet graaft naar Willeke Dost, doen we het zelf'

Het coldcaseteam, dat de vermissing van Willeke Dost nog altijd onderzoekt, zou er in eerste instantie niks mee willen doen. Daar komt de politie nu op terug.
"Als er sprake is van nieuwe informatie, dan zullen politie en OM altijd een nieuwe afweging maken. Of hier in dit geval sprake is van nieuwe informatie of gewijzigde omstandigheden, is nu nog niet te zeggen. Dat wordt nu onderzocht", aldus de politie.

Familie blijft zoeken

Familieleden uit Koekange blijven zoeken naar de ontknoping van de mysterieuze vermissing van hun toen 15-jarige nichtje. Bruintjes en Huzen, die zich al jaren bezighouden met de vermissing, zeiden dat ze onlangs een anonieme tip kreeg over speurhonden en de grondradar. Bruintjes wil dat de politie alsnog in actie komt, anders dreigt hij zelf te gaan graven naar Dost.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl