Wat vind jij: Drenthe kan best meer asielzoekers opvangen

ANP
Het asielzoekerscentrum in Assen © ANP/Persbureau Meter
In het land worden voor 1 november 4.000 extra opvangplaatsen voor asielzoekers gezocht, maar Drenthe lijkt daar op korte termijn maar weinig aan bij te dragen, zo blijkt uit een inventarisatie van RTV Drenthe.
Onze verslaggever benaderde alle Drentse gemeenten. Elf van de twaalf zeggen wel te kijken naar mogelijkheden voor extra opvangplaatsen, maar concrete mogelijkheden zijn er nog niet.

Opvanglocaties in Drenthe

Op dit moment zijn er in Drenthe zes locaties waar asielzoekers of statushouders worden opgevangen. In de provincie is er plaats voor in totaal 3.497 asielzoekers en statushouders in opvangcentra. Daar bovenop worden in verschillende gemeenten nog tientallen minderjarige asielzoekers opgevangen, maar die locaties worden niet bekend gemaakt vanwege hun veiligheid. Alleen in de gemeenten Aa en Hunze, Borger-Odoorn, Meppel en De Wolden is er geen sprake van grootschalige opvang

Wat vind jij?

Doen de Drentse gemeenten wat jou betreft genoeg als het gaat om de opvang van asielzoekers. Of zouden gemeenten een tandje bij moeten zetten en bijvoorbeeld voormalige asielzoekerscentra heropenen?

Houd het netjes

We hanteren als omroep de regel dat mensen altijd hun mening moeten kunnen geven. We lezen de commentaren en ongepaste reacties proberen we zo snel mogelijk te verwijderen. We snappen dat sommige onderwerpen gevoelig liggen, maar we doen aan iedereen wel de oproep om de discussie netjes en rustig te laten verlopen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl