'Het Noorden is meer dan alleen de stad Groningen'

Als het aan gedeputeerde Henk Brink ligt wordt station Assen wel meegenomen (Rechten: RTV Drenthe/Jeroen Kelderman)
Als het aan gedeputeerde Henk Brink ligt wordt station Assen wel meegenomen (Rechten: RTV Drenthe/Jeroen Kelderman)
NS wil de reistijd tussen de Randstad en Groningen verkorten. Over het verbeteren van deze verbinding wordt al jaren gesproken, maar nu ligt er een concreet plan waarbij Drenthe wordt overgeslagen. Dat is tegen het zere been van gedeputeerde Henk Brink. Hij vindt het Noorden 'meer dan alleen de stad Groningen.'
Begin volgend jaar gaan de
met een testrit de haalbaarheid van snellere treinen onderzoeken. De stations in Assen en Lelystad worden overgeslagen, waardoor de reistijd een kwartier korter wordt.

Lees meer: Snelle spitstrein naar Randstad slaat Drenthe over

Brink juicht de testrit toe, maar is van mening dat Assen wel degelijk mee moet worden genomen als de reistijd in de toekomst wordt verkort. "Een stop in Drenthe is een must en daar maak ik mij nog steeds hard voor."
"Het is goed dat die proef er komt, want de verbinding vanuit het Noorden met de Randstad kan sneller en moet beter. We hebben een redelijk eenvoudig spoornet: een lijn door de polder en een lijn door de Veluwe. Bij Zwolle heb je te maken met wat kruisingen, maar verder is het redelijk overzichtelijk. Dus wat ons betreft kan er daadwerkelijk sneller worden gereden."

'Er moet een stop in Assen zijn'

De gedeputeerde heeft eerder laten weten zich hard te maken voor een stop in Drenthe. "Dit gaat om een testrit. Bij de definitieve keuze vind ik dat er een stop moet zijn in Assen. Hoe ik dat ga doen? Laat mij daar nog even op broeden. Maar ik vind wel dat we samen moeten optrekken als Noord-Nederland. Hier is het laatste woord nog niet over gezegd", waarschuwt Brink.

Lees meer: 'Noorden moet dichter bij Randstad worden gebracht'

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl