Stelling: Kernenergie is een goede oplossing voor het klimaatprobleem

Kerncentrale Tihange in België, 40 kilometer ten zuiden van Maastricht (Rechten: ANP/Bram van de Biezen)
Kerncentrale Tihange in België, 40 kilometer ten zuiden van Maastricht (Rechten: ANP/Bram van de Biezen)
Nederland moet nieuwe kerncentrales bouwen om de klimaatdoelen te halen. "Wat mij betreft gaan we snel beginnen'', zei VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff in Nieuwsuur. "Ik hoop dat we er rationeel naar kijken."
Dijkhoff wijst erop dat kernenergie geen CO2 uitstoot en dat het met zon en wind een mooi pakket maatregelen vormt om de klimaatdoelstellingen te halen.
Zondag pleitte presentator Arjen Lubach er ook al voor om meer kernenergie te gaan gebruiken. "Het overstappen op windmolens en zonnepanelen gaat te langzaam. Maar omdat veel mensen kernenergie eng en stom vinden, moet het eerst de taboesfeer uit", aldus het VPRO-programma Zondag met Lubach.
De productie van kernenergie levert radio-actief afval op, dat tot in lengte van jaren bewaard moet blijven. Maar volgens Lubach is de omvang daarvan beperkt.
In onze provincie is verzet tegen de bouw van windmolens in de Veenkoloniën en ook over de aanleg van zonneparken zijn omwonenden zelden enthousiast.
Moeten we kernenergie opnieuw overwegen?

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl