Inwoners woonzorglocatie Heidehiem verrast op dierendag

Inwoners woonzorglocatie Heidehiem verrast op dierendag.
Een dementerende vrouw is zichtbaar aan het genieten van de aanwezigheid van het paardje. © RTV Drenthe/Marcel Drent
Inwoners van de woonzorglocatie Heidehiem in Emmen hebben vandaag uitbundig dierendag gevierd. Ze kregen hoog bezoek van twee minipaardjes. Ze konden de dieren aaien, knuffelen of zelfs een stukje mee lopen.
Wanneer de minipaardjes de centrale hal in komen lopen, zitten bijna alle inwoners er al klaar voor. Ook de paardjes kunnen hun nieuwsgierigheid niet bedwingen en beginnen direct met het snuffelen aan de ouderen. De één grinnikt en vindt het spannend en de ander is zichtbaar aan het genieten en denkt terug aan vroeger. "Dit is geweldig. Ik heb vroeger veel met paarden gewerkt", vertelt een inwoner.
Claudia Zwart begeleidt de paarden. "Ik word hier zelf ook helemaal gelukkig van", zegt ze. "Ik ben ooit begonnen met de minipaardjes om kinderen te helpen, maar ik kwam erachter dat ouderen dit fantastisch vinden. Sindsdien word ik vaak gebeld door tehuizen, of ik langs wil komen."
Inwoners woonzorglocatie Heidehiem verrast op dierendag

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl