Directeur zorg De Trans stapt op na verschil van inzicht

De Trans
Personeel van De Trans demonstreert in Nooitgedacht © RTV Drenthe/Mathijs Renkema
Arianne Poel stapt op als directeur zorg bij gehandicaptenzorginstelling De Trans in Rolde. Dat blijkt uit een interne mail verstuurd naar personeelsleden, deze mail is in handen van RTV Drenthe.
In gezamenlijk overleg met de raad van bestuur van Espria, waar De Trans onder valt, is Poel tot de conclusie gekomen dat er een verschil van inzicht is over de ondersteuning en aansturing van het personeel.
De raad van bestuur van Espria vindt het jammer dat Poel opstapt, omdat ze volgens de raad bezig is met een nieuwe opbouwende fase binnen De Trans.
Haar functies worden de komende tijd ingevuld door Peter van der Noord, lid van de raad van bestuur van Espria. Hij combineert de functie met Anne-Marie Jasper, interim-directeur bedrijfsvoering van De Trans. De raad van bestuur kijkt naar een nieuwe invulling van de functie directeur zorg in de toekomst.

Reactie De Trans

De raad van bestuur Espria zegt zich niet te herkennen in de verwijten van de bonden wat betreft de cao binnen De Trans. Ze geven aan open te staan voor kritisch overleg. De raad van bestuur wil momenteel geen verdere uitleg geven over de gang van zaken en hoopt in de toekomst met een uitleg te komen.
Het vertrek van Poel staat los van de brief die vakbonden CNV en FNV vandaag stuurden, laat Poel aan RTV Drenthe weten. Het besluit om te vertrekken heeft ze al enige dagen geleden genomen vanwege onoverbrugbare verschillen tussen haar en de Raad van Bestuur over de 'stijl' van uitvoering van zorg en het oplossen van een aantal problemen. De vakbonden schreven gisteren zich zorgen te maken over de veiligheid van het personeel en de cliënten. Volgens CNV en FNV heeft de instelling financiële problemen en worden de wet en cao niet nageleefd. Gesprekken met de directie zouden niet hebben geholpen.
In onderstaande video legt verslaggever Hjalmar Guit uit wat er aan de hand is bij De Trans:
Directeur zorg De Trans stapt op na verschil van inzicht

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl