Borger-Odoorn over begroting: 'Royale overdracht aan nieuw bestuur'

Gemeentehuis Borger-Odoorn in Exloo
Het college is zeer tevreden over de ruimte die de begroting biedt © RTV Drenthe / Kim Stellingwerf
Het college van Burgemeester en Wethouders (B&W) van de gemeente Borger-Odoorn presenteert vanavond zijn begroting aan de gemeenteraad. En dat doet het met trots.
"Met de financiële ruimte kunnen wij het aanstaande bestuur een royale overdracht bieden", zegt wethouder Niek Wind. Kortom, er gaat geïnvesteerd worden.
Dat is in ieder geval de bedoeling en dat moet ook, volgens Wind. "We zien de komende jaren veel uitdagingen op het gebied van duurzaamheid, klimaatadaptatie en stevige investigeringen op het vlak van sport, onderwijs en verkeersveiligheid. We zien niet alleen grote investeringen op ons afkomen, maar zien ook dat we als gemeente de ruimte hebben om die investeringen aan te gaan."

Reservering van half miljoen

Het college reserveert daarnaast structureel vijf ton voor een meerjarig investeringsplan voor grote investeringen op het gebied van binnensport, buitensport en verkeersveiligheid. Dan gaat het om zaken, zoals de renovatie van het sportpark in Odoorn, de uitvoering van het GVVP en het aanstellen van een adviseur Openbare Orde en Veiligheid.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl