Viva la Frida! Het Leven en Werk van Frida Kahlo

Schilderij Las Dos Fridas in Museo de Arte Moderno
Schilderij Las Dos Fridas in Museo de Arte Moderno © RTV Drenthe
In het Drents Museum is vanaf morgen de nieuwe grote tentoonstelling 'Viva la Frida! Life and art of Frida Kahlo' te zien. De tentoonstelling vertelt het verhaal van een van de bekendste en meest geliefde kunstenaars ter wereld: Frida Kahlo.
Door haar kunstwerken, opvallende verschijning en roerige leven groeit de Mexicaanse Kahlo uit tot een wereldicoon en cultfiguur.
Annelies Hemeltjen filmt op straat in Mexico-Stad
Annelies Hemeltjen filmt op straat in Mexico-Stad © RTV Drenthe
Voor de tentoonstelling komen twee collecties van Frida Kahlo uit Mexico-Stad samen: die van Museo Dolores Olmedo en van Museo Frida Kahlo - Casa Azul, oftwel het Blauwe Huis.
In maart 2020, vlak voor het uitbreken van de coronacrisis, reisde het Drents Museum samen met journalisten naar Mexico om te kijken waar de kunstwerken en objecten van de tentoonstelling vandaan komen. Verslaggever Annelies Hemeltjen was erbij en maakte daar de documentaire Viva la Frida! Het Leven en Werk van Frida Kahlo.
Groep journalisten samen met het Drents Museum in Casa Azul
Een groep journalisten samen met medewerkers van het Drents Museum in Casa Azul © RTV Drenthe
Bekijk hieronder de documentaire Viva la Frida! Het Leven en Werk van Frida Kahlo:
Viva la Frida! Het Leven en Werk van Frida Kahlo

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl