Drentse poes en dwerggeit grijpen naast titel Dier van het Jaar 2021

Kleptokat Lotje
Lotje met een buit © Brunhilde Kuijper
Ze zijn schattig, maar niet schattig genoeg. Geit Timothy van de 12-jarige Eline Hensen uit Valthermond en de poes Lotje van Brunhilde Kuijper uit Assen hebben naast de titel van Huisdier en Dier van het Jaar 2021 gegrepen.
Lotje uit de wijk Marsdijk in Assen was genomineerd voor de verkiezing van Dier van het Jaar, gehouden door Kidsweek. De poes is in juni een landelijke bekendheid geworden vanwege haar vele 'diefstallen'. Lotje gaat geregeld op rooftocht in tuinen van buren, en komt dan vervolgens thuis met onder meer mondkapjes, speelgoed en onderbroeken. Ze staat dan ook bekend als 'kleptokat'.

Dwerggeit Timothy

Kidsweek houdt dit jaar voor het eerst ook de verkiezing Huisdier van het Jaar, waarvoor lezers zelf hun huisdier konden opgeven. Een van de vier genomineerden voor die titel is geit Timothy, opgegeven door Eline (12). De dwerggeit was bij de geboorte zo klein dat gevreesd werd dat hij het niet zou halen.
Jackrussellterriër Pip, van Seff (7), is verkozen tot huisdier van het jaar. Ara Charlie gaat voortaan door het leven als dier van het jaar.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl