Vivianne Miedema wil met Oranje Leeuwinnen naar De Kuip

Vivianne Miedema speelt vrijdag de cruciale wk-kwalificatiewedstrijd tegen Zwitserland in Utrecht (Rechten: ANP/Robin van Lonkhuijsen)
Vivianne Miedema speelt vrijdag de cruciale wk-kwalificatiewedstrijd tegen Zwitserland in Utrecht (Rechten: ANP/Robin van Lonkhuijsen)
Geen Johan Cruijff ArenA of De Kuip voor de Nederlandse voetbalsters vrijdag tijdens de cruciale WK-kwalificatiewedstrijd tegen Zwitserland. De Oranje Leeuwinnen spelen in De Galgenwaard en dat vindt Vivianne Miedema jammer.
"Helaas hebben wij daar geen stem in, anders had ik al lang met Oranje in De Kuip gespeeld", zegt de Hoogeveense spits van de Oranje. Zij is van kinds af aan al fanatiek supporter van Feyenoord.

Bomvol

"In de afgelopen periode waren onze wedstrijden steeds heel snel uitverkocht", vervolgt Miedema. Onder meer de stadions van Groningen, Nijmegen, Heerenveen en Breda zaten bomvol tijdens de kwalificatiewedstrijden. In Eindhoven kwamen ruim 30.000 fans naar de voetbalsters kijken, een record bij een vrouwenwedstrijd. "Het zou mooi zijn als we ons plaatsen voor het WK en dan volgend jaar een 'uitzwaaiwedstrijd' spelen in De Kuip of de Johan Cruijff ArenA.''
De Oranje Leeuwinnen spelen vrijdag in Utrecht in ieder geval in een uitverkocht stadion. Binnen een half uur waren alle tickets verkocht. Dinsdag volgt een uitwedstrijd tegen de Zwitsers. Het land dat over beide wedstrijden wint, kwalificeert zich voor het WK.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl