Dieven betrapt tijdens inbraakpoging in Speelstad Oranje

Inbrekers wilden vannacht toeslaan in Speelstad Oranje (Rechten: RTV Drenthe/Janet Oortwijn)
Inbrekers wilden vannacht toeslaan in Speelstad Oranje (Rechten: RTV Drenthe/Janet Oortwijn)
Twee inbrekers dachten afgelopen nacht hun slag te kunnen slaan op het terrein van Speelstad Oranje.
Agenten wisten de mannen, twee inwoners van 29 en 37 jaar uit Zuidlaren, aan te houden met hulp van een politiehelikopter.
Een getuige zag de mannen containers openen op het afgesloten terrein van de voormalige aardappelfabriek en waarschuwde de politie. In eerste instantie vond die het duo niet. De bemanning van een politiehelikopter die toevallig in het Noorden in de lucht was, bood hulp. Zij ontdekten de mannen al snel.
Agenten gebruikten bij de arrestatie een politiehond. Een van de verdachten werd door het dier gegrepen en raakte gewond. Beide mannen hadden verschillende gereedschappen bij zich, vermoedelijk allemaal afkomstig van diefstal.
Speelstad Oranje sloot in 2015 de deuren. Eigenaar Hennie van der Most probeert nu met 'oud-burgemeester' Jos Juurlink nieuw leven in het park blazen. Het tweetal wil er een attractiepark voor het hele gezin van maken.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl