Tess en Jordy zijn de twee Drenten op de Boeren- en Boerinnenkalender

Tess en Jordy
Tess en Jordy © Rachel Bosman - Sharabande / Agne Kuceviciute
Tess Westerhof uit Wachtum, bij Coevorden, en Jordy Kuipers uit Eext komen op de boerinnen- en boerenkalender van volgend jaar te staan.
Waarom wil je in de boeren- of boerinnenkalender komen te staan?
Tess (21): "Het is een familietraditie. Mijn twee oudere broers en mijn vader hebben er al ingestaan. Mijn moeder heeft mijn vader in 2008 (voor de destijds Stoere Boerenkalender, red.) opgegeven. Ze wilden een beter plaatje van de boeren. Ze wilden het werkende gezin erachter laten zien."
Jordy (20): "Het is een uit de hand gelopen grap. Ik zat met een paar vrienden wat te ouwehoeren. Een kameraad stond vorig jaar op de kalender. Het leek ons als vriendengroep wel lachen om nu ook op de kalender te komen. Ik meldde mij als grapje eigenlijk aan. Toen kreeg ik een mail dat ik bij de top 50 stond, en was het ineens serieus."
Voor wat voor boerenbedrijf werk je?
Jordy: "Ik werk nu op een loonbedrijf."
Tess: "We hebben een melkkoebedrijf. Een echt familiebedrijf."
Wat is het mooie aan het bedrijf?
Tess: "De familiebanden. We zijn thuis met zijn zessen: ik, drie broers en mijn ouders. We hebben echt een band met elkaar."
Jordy: "De grote machines."
Wat zijn je ambities?
Jordy: "Ik wil wel verder bij een loonbedrijf. Ik zie mijzelf wel in de transport in de agrarische sector werken."
Tess: "Mijn oudste broer neemt het familiebedrijf over. Ik werk nu in de zorg, bij de GGD in Beilen. Als het nodig is, spring ik bij op de boerderij."
Op welke maand wil je staan in de kalender?
Tess: "Ik hoop op mei komen te staan. Dan is mijn verjaardag, dat zou mooi zijn."
Jordy: "Maart is mijn verjaardag. Het zal wel lachen zijn als ik er dan bij sta."
Hoe vind je de foto geworden?
Jordy: "Ik heb de foto nog niet gezien. De foto is genomen bij mijn crossmotor, omdat ik ook aan motorcrossen doe. Ik denk dat die wel gaaf is geworden."
Tess: "Prachtig. Ik ben er trots op."
Het is de elfde keer dat de boerinnenkalender uitkomt en de vierde keer dat de boerenkalender wordt gepubliceerd. De kalenders worden op 8 oktober gepresenteerd.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl