Warmte levert vernieuwde vlindertuin Norg meteen bijzonder seizoen

De vlindertuin in Norg tijdens de zomer (Rechten: RTV Drenthe/Robbert Oosting)
De vlindertuin in Norg tijdens de zomer (Rechten: RTV Drenthe/Robbert Oosting)
Dankzij de warme en droge zomer heeft de vernieuwde vlindertuin in Norg direct al een bijzonder seizoen in de boeken staan. Er zijn zelfs in november nog veel bloemen in bloei.
"Dat komt door de warmte en de hoeveelheid zonuren", zegt boswachter Albert Broekman. "Toch hebben die extra bloemen niet gelijk effect op de hoeveelheid vlinders. Daar is het, ondanks de warmte, nog te vroeg voor. Wel kun je een dagpauwoog of een kleine vos zien, dat zijn soorten die nog vliegen."
In juli ging de vernieuwde vlindertuin in Norg open. Er kwamen nieuwe planten, nieuwe informatieborden en een gloednieuwe vijver.

Lees meer: Vlindertuin Norg heropend: 'Het is hier een paradijs'

"Het is hier prachtig", glundert de boswachter. "Een kleine oase." De vlindertuin heeft her en der natte stukken die eruitzien als moeras. Maar door de aanhoudende warmte zijn de nattere gedeeltes drooggevallen. "De natuur heeft het wel zwaar", geeft de boswachter aan.
Broekman loopt een extra rondje door de vlindertuin en constateert nog een keer dat de tuin groener is dan de bedoeling is. "De meeste planten horen rond deze tijd geler te zijn."
De vlindertuin, die sinds 2005 bestaat, is voor iedereen vrij toegankelijk. Vlinders, bijen, libellen, kikkers en andere amfibieën komen er voor.
De vernieuwde vlindertuin in Norg is vandaag heropend

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl