Wat vind jij: Ik kan niet zonder sociale media

ANP
Urenlang was Facebook, Instagram en WhatsApp niet te gebruiken © ANP/Hollandse Hoogte/Rob Engelaar
Het was voor velen een rustig avondje. Even WhatsAppen, Facebooken of Instagrammen zat er niet in door een urenlange wereldwijde storing bij deze sociale mediakanalen.
De storing begon zo rond 17.30 uur en rond middernacht waren Facebook en Instagram weer bereikbaar. De problemen bij WhatsApp waren een uurtje later ook verholpen.

Oorzaak onbekend

Wereldwijd worden de apps, die allemaal van het Amerikaanse Facebook zijn, door miljarden mensen gebruikt. Wat de oorzaak van de storing was, is nog altijd onduidelijk. Veiligheidsexperts zeggen tegen persbureau Reuters dat de storing het gevolg kan zijn van een interne fout, maar dat ook sabotage door iemand van binnenuit theoretisch mogelijk is. "Aan de grote community van mensen en bedrijven wereldwijd die op ons rekenen, onze excuses", meldde Facebook via Twitter. "Bedankt voor het geduld."

Wat vind jij

Werd jij getroffen door de wereldwijde storing? Heb jij de sociale mediakanalen gemist of bracht het jou juist rust? En het kan natuurlijk ook dat je heel bewust helemaal geen gebruik maakt van sociale media. Stem hieronder mee.

Houd het netjes

We hanteren als omroep de regel dat mensen altijd hun mening moeten kunnen geven. We lezen de commentaren en ongepaste reacties proberen we zo snel mogelijk te verwijderen. We snappen dat sommige onderwerpen gevoelig liggen, maar we doen aan iedereen wel de oproep om de discussie netjes en rustig te laten verlopen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl