Spoorlijn Twente - Drenthe - Groningen opnieuw onderzocht

Het spoor tussen Emmen en Ter Apel moet nog gelegd worden (Rechten: Pixabay)
Het spoor tussen Emmen en Ter Apel moet nog gelegd worden (Rechten: Pixabay)
De mogelijkheid om een directe spoorlijn van Twente, via Drenthe, naar Groningen te leggen, wordt opnieuw onderzocht. Dat plan werd gisteren goedgekeurd in Provinciale Staten van Overijssel.
Een deel van de verbinding ligt er al, maar in Drenthe en Groningen is nog werk aan de winkel. Zo zou het spoor tussen Emmen, Ter Apel en Stadskanaal nog gelegd moeten worden. De Overijsselse politiek wil dan ook dat samengewerkt wordt met de provincie Drenthe en Groningen, schrijft
.

Nedersaksenspoorlijn

Het voorstel voor de 'Nedersaksenspoorlijn' komt van de ChristenUnie. De fractie wil onder meer weten wat de spoorverbinding moet kosten. "Tot nu toe wordt gesproken over 250 miljoen euro, maar misschien klopt dat bedrag inmiddels helemaal niet meer", zegt fractievoorzitter Jan Westert van de partij.
De 'Nedersaksenspoorlijn' is volgens de Overijsselse Staten belangrijk voor de leefbaarheid de ontwikkelingen langs de oostgrens van het land. Daarnaast ziet Westert mogelijkheden voor goederenvervoer en zou de spoorlijn een uitwijkmogelijkheid zijn als er problemen zijn bij station Zwolle.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl