Nieuwe stichting zet zich in voor behoud Drents agrarisch erfgoed

Drents landschap
De stichting wil het historische Drentse landschap in stand houden © Anneke Bloema
Eigenaren van oude boerderijen, landerijen of tuinen die hun bezit willen aanpakken en daarbij willen dat het historische karakter behouden blijft, kunnen vanaf nu een beroep doen op stichting Drents Agrarisch Erfgoed. Deze organisatie wil historische plekken in het Drentse landschap in stand houden.
"Wanneer iemand bijvoorbeeld zijn boerderij wil verduurzamen, dan hebben wij mensen die hierbij kunnen helpen", vertelt Rob Staal, de voorzitter van de stichting. "Wij werken met verschillende werkgroepen met daarin architecten, planologen, historici, bouwkundigen en landschapsarchitecten. Mensen met een vraag brengen we tegen een kleine vergoeding in contact met deze deskundigen. Daar rolt een advies uit."
De nieuwe stichting komt voort uit de Boerderijenstichting, die lange tijd onder Het Drentse Landschap hing. Hoe groot de vraag naar hulp is, dat weet de voorzitter niet. "Maar wanneer je door het landschap rijdt, dan zie je nog veel oude pandjes. In de afgelopen twee jaar hebben wij gepeild of er vraag is en destijds kregen wij in ieder geval veel positieve reacties."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl