Vrijwilliger van de maand: de vrijwilligersgroep van Staatsbosbeheer in het Bargerveen

De vrijwilligersgroep van het Bargerveen (Rechten: RTV Drenthe)
De vrijwilligersgroep van het Bargerveen (Rechten: RTV Drenthe)
De Drentse natuur kan niet zonder vrijwilligers. Daarom zetten we elke maand een vrijwilliger of een vrijwilligersgroep in het zonnetje. Deze keer nemen we een kijkje bij de vrijwilligersgroep van Staatsbosbeheer in het Bargerveen.
Het Bargerveen is een natuurgebied in het oosten van Drenthe waar nog hoogveen voorkomt. Tientallen vrijwilligers zijn hier actief om het bijzondere gebied te behouden.

Geen bos maar hoogveen

"Op deze plek zagen we berkenboompjes omdat ze anders te groot worden. En dan zou je hier bos krijgen," aldus Gerrit Bril, één van de sterke mannen die hier elke woensdag zijn handen uit de mouwen steekt. "We hebben het hartstikke gezellig met elkaar, een paar oude bouwvakkers en een schilder." Het gaat er ongedwongen aan toe.

Van bouwvakker naar vrijwilliger in de natuur

Dat vindt ook Jan Rocks: "We hebben een mooie, fijne groep. Als iemand wat voorstelt, dan doen we dat met elkaar. Gaat het niet goed, dan doen we het ook met elkaar maar meestal gaat het wel goed hoor." Rocks werkte vroeger in de bouwwereld en zocht naar een nieuwe tijdsbesteding. "Dit is een mooie uitlaatklep om toch iets te gaan doen."

Een mooi plaatje

Behalve klussen, fotograferen ze ook graag. "We maken hier het zicht vrij op de wateren zodat we de vogels kunnen zien. En zodat we foto's kunnen maken want we zijn ook hobbyfotografen," aldus Bennie Büter.

Zaterdag zie je in ROEG! meer over het Bargerveen. ROEG! is elk half uur te zien vanaf 17.10 uur op RTV Drenthe.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl