Overvaller Chinees Hoogeveen opnieuw langer vast

De auto botste tegen een muurtje (Rechten: Persbureau Meter)
De auto botste tegen een muurtje (Rechten: Persbureau Meter)
De 30-jarige verdachte van Chinese komaf, die betrokken was bij de dood van een restauranthouder in Hoogeveen, blijft 30 dagen langer vastzitten.
Het voorarrest van de Hagenaar is verlengd door de raadkamer van de rechtbank in Assen, laat het Openbaar Ministerie weten. De man raakte gewond bij een mysterieuze overval op Chinees restaurant Lotus in Hoogeveen. De eigenaar van de zaak kwam om het leven.

Lees meer: Dode in Hoogeveen na overval op Chinees-Indisch restaurant

De verdachte lag gewond in een auto op de plaats van het misdrijf. De BMW waar de man in zat, was tegen een muurtje van een parkeergarage aan het Kaaplaantje gebotst. De restauranteigenaar lag op straat naast de auto, hij overleed korte tijd later.
De precieze toedracht van de fatale gebeurtenissen is nog altijd onduidelijk. Op de plaats van het incident werd ook een vuurwapen gevonden en op de achterbank van het voertuig lagen bankbiljetten. In de buurt werd later de tweede man uit Den Haag aangehouden. Hij is weer op vrije voeten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl