Boeren voor rechter om vernielingen tijdens boerenprotest Groningen

Arjan Schuiling
Arjan Schuiling uit Tynaarlo is één van de boeren die terechtstaat © Marcel Jurian de Jong
Akkerbouwer en paardenpensionhouder Arjen Schuiling uit Tynaarlo moet zich vandaag voor de rechtbank in Groningen verantwoorden voor zijn aandeel tijdens het boerenprotest op 14 oktober 2019 in Groningen. Hij zat als bijrijder op een trekker die tijdens het protest dwars door hekken heen reed op de Vismarkt. Daarbij ontstond een gevaarlijke situatie voor fietsers.
Naast de 32-jarige Schuiling staan ook andere boeren terecht die betrokken waren bij het protest. Op die dag in oktober werd onder meer de deur van het provinciehuis van Groningen geforceerd en drongen boeren binnen. De schade aan het provinciehuis liep op tot 13.000 euro. Drie boeren werden tijdens het protest aangehouden en later weer vrijgelaten.
De boeren waren boos omdat er niet alleen door de overheid maar ook door de provincies nieuwe stikstofmaatregelen waren aangekondigd. Ook in Drenthe protesteerden die dag zo'n duizend boeren bij het provinciehuis. Dat verliep, in tegenstelling tot het protest in Groningen, zonder incidenten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl