Leraren ’t Eenspan in Emmen verkleden zich voor aftrap Kinderboekenweek

kinderboekenweek 't Eenspan
Docenten ’t Eenspan in Emmen verkleden zich voor aftrap Kinderboekenweek © RTV Drenthe/Marcel Drent
Een kok, een stewardess en een stratenmaker. De docenten van obs 't Eenspan in Emmen zijn vandaag verkleed als iemand anders.
Nee, het is geen verkleedpartijtje. Het is voor de aftrap van de Kinderboekenweek, die vandaag begint. "Vandaag ben ik even geen directeur", grapt directeur Peter Zantingh. Het is kok Peter Zantingh voor vandaag.
"We zijn helemaal verkleed in het thema van de Kinderboekenweek: worden wat je wil." Met de actie wil de school verschillende beroepen aan de kinderen laten zien. Ook kwamen er mensen langs om over hun werk te vertellen, waaronder een piloot, dierenarts en stewardess.

Straatje leggen

Leraar Sabine Prigge staat normaal voor groep 7 van 't Eenspan, maar nu loopt ze als stratenmaker rond. "Ik ga een straatje leggen. Er mag hier op het schoolplein nog wel wat gebeuren", lacht ze.
De leerlingen van Sabine krijgen een bijzondere gast voor de klas. De burgemeester. En dan de echte, niet een leraar verkleed als de burgemeester. Burgemeester Eric van Oosterhout verzorgt de aftrap bij de school en staat daarna voor de klas van Sabine. Hij beantwoordt vragen van kinderen.

Pieter Koolwijk wint Gouden Griffel

Hij heeft alvast een tip voor de kinderen om te lezen: het boek Gozert van Pieter Koolwijk. De schrijver uit Emmen heeft met dit boek de Gouden Griffel gewonnen. "Dat is de Champions League van de kinderboeken. Geweldig", reageert de burgemeester. "Hij heeft een fantastisch boek geschreven."
De Kinderboekenweek duurt tot en met 17 oktober. De week is bedoeld om kinderen warm te maken voor het lezen van boeken. Voor de 67ste editie heeft Bette Westera het kinderboekenweekgeschenk geschreven en Mark Jansen maakte het prentenboek.
Leraren ’t Eenspan in Emmen verkleden zich voor aftrap Kinderboekenweek

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl