'Onoplettend' Assen zegt sorry tegen PLOP en stuurt stukken TT Festival

TT Festival
Het TT Festival ging in 2020 en 2021 niet door © RTV Drenthe/Kim Stellingwerf
Het college van B en W van de gemeente Assen heeft stadspartij PLOP excuses aangeboden voor de trage beantwoording van vragen over de financiën van het TT Festival in 2020.
Fractievoorzitter Henk Santing van PLOP wond zich op over de handelswijze van de gemeente. Hij vroeg op 26 augustus naar een gedetailleerde verantwoording van de kosten van het afgelaste festival in 2020. De voorbereiding kostte een half miljoen euro en dat deed bij PLOP de wenkbrauwen fronzen.

Excuses

Weken gingen voorbij en volgens Santing bleef het vanuit de gemeente na zijn verzoek 'oorverdovend stil'. Door het stadhuis voelde hij zich 'gepiepeld' en vermoed werd dat er informatie bewust werd verzwegen. Maar dat is niet het geval, schrijft het college aan Santing.
Assen geeft wel toe dat de nadere informatie die Santing vroeg eerder had moeten worden versterkt. 'Door onoplettendheid van onze kant is niet adequaat gereageerd op uw herhaalde vragen. Daarvoor bieden wij u onze excuses aan', schrijft het college. De excuses zijn door Santing geaccepteerd. "Ik ga ervan uit dat het gedrag in de toekomst anders gaat worden", zegt hij.
De jaarrekening van het TT Festival is nu in handen van PLOP en wordt nog bestudeerd. Santing verwacht dat daar op termijn nieuwe vragen uit voortkomen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl