Dit weekend in de Drentse natuur: 17 en 18 november

Begin de zondagochtend met een wandeling door de Gasterse Duinen (Rechten: Free Nature Images/Hans Dekker)
Begin de zondagochtend met een wandeling door de Gasterse Duinen (Rechten: Free Nature Images/Hans Dekker)
Het is weer weekend en dus tijd om de Drentse natuur in te gaan. Deze keer hebben we een aantal mooie zondagse wandelingen voor je uitgezocht.
Wil je weten wat er nog meer te doen is? Kijk dan in de
.

Wandeling Gasterse Duinen

De gids van Nationaal Park Drentsche Aa vertelt zondagochtend over de geschiedenis van het landschap, over de prehistorische bewoning en over de flora en fauna in het gebied. Je ziet stuifduinen, het hunebed D10 en historische karrensporen. Meer informatie vind je hier.

Excursie Asserbos

Ga zondagmiddag samen met een gids van Het Drentse Landschap op pad in het Asserbos. Tijdens deze wandeling komt de geschiedenis van het Asserbos aan bod, met aandacht voor het klooster Maria in Campis en Lodewijk Napoleon. Hier vind je meer informatie.

Excursie Hijkerveld

Samen met een gids van Het Drentse Landschap wandel je zondagmiddag door De Bron, een gebied met een andere uitstraling dan de rest van het Hijkerveld. Dit is je kans om kennis te maken met een onbekend, en normaal gesproken niet toegankelijk, deel van het Hijkerveld. Lees hier meer informatie.
Op zoek naar wandel- of fietsroutes of andere uitstapjes in de Drentse natuur? Je vindt ze op de Facebookpagina Op pad in de Drentse natuur.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl