Drents Museum rolt regenboogloper uit voor koningin Máxima

De laatste voorbereidingen worden getroffen en dan is het Drents Museum klaar voor de opening van de tentoonstelling Viva la Frida!, over het werk en leven van de wereldberoemde Mexicaanse kunstenares Frida Kahlo. Koningin Máxima komt vanmiddag naar Assen om de langverwachte publiekstrekker te openen.
"We zijn ontzettend vereerd dat ze komt. Of de koningin te vergelijken is met Frida Kahlo? Ja, het zijn allebei heel krachtige vrouwen", zegt Rosanne Feijen van het Drents Museum. Hun afkomst hebben ze ook gemeen, beiden komen immers uit Latijns-Amerika.

Highlights eruit gepikt

Aan hoofdconservator en samensteller van de tentoonstelling Annemiek Rens de eer om Máxima vanmiddag rond te leiden. "Maar eerst is ze als hoofdgast bij de officiële opening en gaat ze in gesprek met directeur Harry Tupan", zegt Feijen.
De hele tentoonstelling bekijken zit er voor Máxima niet in. Daarvoor is er te veel te zien. "We hebben de highlights eruit gepikt voor haar, echt de topstukken, waaronder een aantal zelfportretten en persoonlijke objecten. Wat ik verwacht? Ik denk dat ze het prachtig vindt. De tentoonstelling is heel kleurrijk."

Regenboogkleuren

In het museum wordt vanochtend druk gewerkt aan de opbouw van alle apparatuur om de opening vanmiddag live op internet uit te zenden. Daarnaast worden dranghekken geplaatst en rolt het museum speciaal voor vandaag een loper in regenboogkleuren uit. "De regenboogweek begint bijna en Frida Kahlo stond voor diversiteit en inclusiviteit. Daarom vinden wij een regenboogloper een heel mooie toevoeging."

Opening live op onze app en website

De opening van Viva la Frida! is vanmiddag live te volgen op onze website en app. Om 12.45 uur begint het voorprogramma. Om 13.30 uur komt koningin Máxima.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl