Podcast HARRY #6: 'More than I could ask for', over de dood en het gemis

Afgelopen juni zou Harry Muskee tachtig jaar zijn geworden en vorige maand was het precies tien jaar geleden dat hij overleed. Harry Muskee, zanger en frontman van de legendarische Drentse bluesband Cuby + Blizzards.
In de RTV Drenthe-podcast HARRY duikt journalist Roy van Gool in het leven van Harry Muskee. Voor de serie sprak hij met verschillende mensen die dicht bij Muskee stonden, zoals oud-bandleden Erwin Java, Hans la Faille en Hans Waterman. Ook oud-manager Johan Derksen komt aan bod, net als vriend Rudy Leukfeldt en Muskees vrouw Douwien Oosterhof.

Aflevering 6: More than I could ask for

De zesde en laatste aflevering van de podcast HARRY gaat over de laatste jaren van Muskees leven. Met Cuby + Blizzards brengt hij in die jaren een album met covers en een paar liveplaten uit. In 2009 volgt een gloednieuw en succesvol Cuby-album: Cats Lost. De band krijgt er zelfs een gouden plaat voor.
Muskee wil het dan wat rustiger aan doen, maar schrijft al wel nieuwe teksten voor een plaat die dan nog de werktitel Dogs Found heet. De plaat zou er nooit komen. In de zomer van 2011 wordt duidelijk dat Muskee leverkanker heeft. Een doodvonnis. Op 26 september overlijdt hij op 70-jarige leeftijd. "Ik wist natuurlijk dat er een einde aan zou komen, maar voor mij was het nog net iets te vroeg", zegt Muskees vrouw Douwien Oosterhof.
Luister hieronder naar aflevering 6 van de podcast HARRY.
Podcast HARRY #6: 'More than I could ask for', over de dood en het gemis

De eerste vijf afleveringen niet gehoord?

Heb je de eerste vijf afleveringen nog niet gehoord? Niet getreurd, want die zijn nog altijd terug te luisteren.
- HARRY #1: 'Stumble and fall', over de jonge jaren van Muskee
- HARRY #2: 'Things I Remember', over de tropenjaren van C+B
- HARRY #3: 'Appleknockers Flophouse', over de boerderij, ruzies en een inbraak
- HARRY #4: 'Brother Booze', over depressies, experimenteren en een nieuwe vriend
- HARRY #5: 'I don't care', over drank, drugs, liefde en wederopstanding

HARRY

Dit was de laatste aflevering van de serie. De podcast HARRY wordt uitgezonden in het Radio Drenthe-programma Drenthe Toen, maar is natuurlijk ook te beluisteren in je favoriete podcast-app en via Spotify en iTunes.
Johan Derksen en Harry Muskee
Derksen overhandigt een gouden plaat voor Groeten uit Grollo in juni 2011 © Rudy Leukfeldt

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.