Viva la Frida! in Drents Museum door koningin Máxima geopend

Koningin Máxima heeft vanmiddag de tentoonstelling Viva la Frida!, over het werk en leven van de wereldberoemde Mexicaanse kunstenares Frida Kahlo, geopend. Rond half twee kwam de koningin aan bij het museum.
Na aankomst in het museum was er een voorstelling voor de koningin. Ook werd er door de band van Joris Linssen Mexicaanse muziek gespeeld.
De koningin kreeg uit handen van museumdirecteur Harry Tupan het eerste exemplaar van het tentoonstellingsboek uitgereikt
Máxima ondertekent de oorkonde
Máxima ondertekent de oorkonde © Ronald Oostingh/RTV Drenthe
Ook tekende Máxima de oorkonde horende bij de tentoonstelling. De tentoonstelling van Frida Kahlo is tot 27 maart 2022 te zien in het Drents Museum.
De koningin werd bij binnenkomst op een regenboogloper verwelkomd door een mariachiband. Máxima kreeg uit handen van mini-Kahlo Norèn Heikens een bos bloemen aangeboden. Om binnen te komen moest de Koningin nog wel haar coronatoegangsbewijs laten scannen.
Bekijk hieronder de aankomst van koningin Máxima:
Koningin Máxima aangekomen bij het Drents Museum
Kijk mee met koningin Máxima die voor het eerst de tentoonstelling bekijkt.
Bekijk hieronder een korte rondleiding van de tentoonstelling Viva la Frida!, over Frida Kahlo:
De rondleiding van Viva la Frida!

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl