MKB-Retail Assen: Gratis avond- en zondagparkeren helpt winkels niet

MKB-Retail Assen is helemaal niet blij met de terugkeer van gratis parkeren in de avonduren en op zondag in de binnenstad. "Dit helpt de klant en de winkeliers niet", stelt voorzitter Herre van Goor in een verklaring.
Volgens de winkeliersclub is het raadsbesluit van gisteravond, om betaald parkeren per 1 januari weer af te schaffen, vooral goed voor gasten van horecabedrijven en bezoekers van theater en bioscoop. Maar niet voor de winkels.

Koopavond
"De retailers hebben hier helemaal geen voordeel van, ook omdat betaald parkeren op de koopavond gehandhaafd blijft", stelt Van Goor.

Gisteren steunde een raadsmeerderheid een motie van VVD en Stadspartij PLOP, om per 1 januari het betaald parkeren tussen zes en negen uur 's avonds en op zondagmiddag weer af te schaffen. Dat zou goed zijn voor de binnenstad, is het oordeel.

Korter parkeren moet goedkoper, dat brengt meer gasten in onze stad.
Herre van Goor, voorzitter MKB-Retail Assen

'Korter parkeren goedkoper'
MKB-Retail Assen verwijt de gemeente dat er nu maar over één onderdeel van het parkeerbeleid is besloten. "Wij vinden dat er veel breder naar het parkeren gekeken moet worden. Korter parkeren moet goedkoper, dat brengt meer gasten in onze stad."

Dwars doorheen
De ondernemersclub begrijpt dat uiteindelijk iemand de prijs voor het parkeertekort van ruim vier ton moet betalen. Maar ze wil tegelijkertijd een beter parkeerbeleid voor een aantrekkelijke binnenstad voor gasten. "We waren daar juist over in gesprek met de wethouder en waren uitgenodigd om na te denken over een alternatief voor het huidige parkeerbeleid. Die handschoen willen we oppakken, maar dit besluit schaatst er dwars doorheen", aldus voorzitter Van Goor.

MKB-Retail blijft strijden voor een ander parkeerbeleid in de stad, aldus Van Goor. "Maar dan wel eentje waar gasten van de winkels in de Asser binnenstad echt wat aan hebben."
Deel dit artikel: