College Emmen gaat voor compromis op Ridderveld: zowel opvang als speelveld op terrein

Als het aan de bewoners ligt, blijft het Ridderveld in Emmen een speelveld
Als het aan de bewoners ligt, blijft het Ridderveld in Emmen een speelveld © RTV Drenthe/Dylan de Lange
Het college van de gemeente Emmen gaat voor een compromis voor het Ridderveld. Het veldje nabij de Prinsenlaan moet ruimte kunnen bieden aan zowel een opvang voor dementerenden als een speelterrein voor buurtkinderen.
"In ons voorstel kan het tijdelijke speelveld grotendeels behouden blijven en omgezet worden in een permanente speelplek", schrijven burgemeester en wethouders in een brief aan de raad.
Ook wordt er een bijdrage geleverd aan diversiteit in woonvormen voor dementerende ouderen en doorstroming op de woningmarkt, vindt het college. "Wij komen in hoge mate tegemoet aan de wensen van de omgeving. Wij zijn van mening dat er een inhoudelijk sterk voorstel ligt dat recht doet aan de verschillende belangen."

Tijdelijk

Het Ridderveld werd na de sloop van een school in 2012 door de buurtkinderen gebruikt als speelveldje. De gemeente heeft er altijd op gewezen dat dit gebruik tijdelijk was. Tegelijkertijd werd uitgekeken naar een nieuwe invulling.
Meerdere initiatieven voor bebouwing vielen slecht in de buurt. Het meest recente plan behelst de bouw van een Gastenhuis, een kleinschalige opvang voor dementerenden. Ook dit initiatief kan niet rekenen op al te veel bijval in de buurt.

Helft

Liever zien buurtbewoners dat het Ridderveld definitief behouden blijft als speel- en ontmoetingsplek. Zij dienden daarom een plan in dat zij vorige week presenteerden aan de gemeenteraad. Het college stelt nu voor ongeveer de helft van het terrein voor dat doel te behouden. De buurt heeft al laten weten voor het volle pond te willen gaan.
Volgende week maandag vergadert de gemeenteraad over het buurtinitiatief. Het volledige wensenplan van het Ridderveld Comité bestaat verder uit onder meer een basketbalpaal, een jeu de boules-baan en een street workout-circuit. De totale kosten schatten de bewoners tussen de 25.000 en 40.000 euro.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl