Burgemeester Midden-Drenthe stopt vanwege moeizame relatie met raad

Mieke Damsma station Beilen
Burgemeester Mieke Damsma © Serge Vinkenvleugel/RTV Drenthe
Mieke Damsma (D66) stopt volgende maand als burgemeester bij de gemeente Midden-Drenthe. Onder meer de moeizame relatie tussen haar en de gemeenteraad ligt aan het vertrek ten grondslag. "Ik heb moeten constateren dat de raad andere verwachtingen van zijn burgemeester heeft dan de wijze waarop ik vind dat mijn rol moet worden ingevuld", stelt Damsma.
Ze legt haar ambt met ingang van 15 november neer, zo heeft ze aan de vertrouwenscommissie van de gemeenteraad laten weten.
Damsma werd vier jaar geleden benoemd als burgemeester, nadat ze zeven jaar lang wethouder was geweest in Maastricht. Ondanks haar vertrek vindt Damsma dat er in de afgelopen vier jaar belangrijke stappen voorwaarts zijn gezet in Midden-Drenthe. "De gemeente is financieel op orde, de organisatie heeft een veel opener karakter gekregen en we hebben de gemeente Midden-Drenthe op de kaart weten te zetten."

'Niet veranderd'

Dat de verhoudingen tussen Damsma en de gemeenteraad niet konden worden hersteld, betreurt ze. "Ondanks wederzijdse investeringen is dat niet veranderd. Dat is niet goed voor Midden-Drenthe en daarom stop ik." Damsma blijft wonen in Drenthe en beraadt zich de komende tijd op haar toekomst. "De komende weken rond ik eerst mijn zaken bij de gemeente af en dan ga ik de koers uitzetten voor het vervolg van mijn loopbaan."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl