Stichting Vlucht Voorwaarts raakt subsidie van gemeente Assen kwijt

Wolkentheater
Theater in het asielzoekerscentrum in Assen © RTV Drenthe / Romy Posthumus
Stichting Vlucht Voorwaarts krijgt volgend jaar geen geld meer van de gemeente Assen. Onterecht, vinden de partijen ChristenUnie, SP, GroenLinks, PvdA, CDA en LijstDeen. De stichting is volgens hen van groot belang voor de ondersteuning van nieuwkomers.
Vlucht Voorwaarts helpt nieuwkomers in Assen met een vluchtelingenachtergrond te integreren. Dit doen ze door middel van trainingen, projecten en met behulp van coaches en maatjes, Sinds de oprichting van de stichting in 2016 wordt deze ondersteund door de gemeente. De afgelopen twee jaar kreeg de stichting een subsidie van 140.000 euro van de gemeente Assen.

Geen subsidie

Het college van B & W heeft besloten om voor 2022 geen subsidie te geven. De reden die hiervoor wordt gegeven is dat het de stichting niet is gelukt om financiering van andere partijen te krijgen, zodat de subsidie van de gemeente omlaag kan. De stichting is dus volledig afhankelijk van de gemeente.
Wethouder Jan Broekema (SP) geeft aan dat de stichting zelf ook actie moet ondernemen om financiering te krijgen van andere partijen. Dit is de afgelopen vijf jaar niet gelukt. Ook benadrukt hij dat het college te maken heeft met een beperkt budget. Ze moeten kritisch kijken naar de resultaten van de stichting.
ChristenUnie, SP, GroenLinks, PvdA, CDA en LijstDeen vragen het college nogmaals met de stichting in gesprek te gaan. Ze zouden het heel erg jammer vinden wanneer de stichting niet door kan gaan met haar werk. Broekema gaat eind oktober opnieuw het gesprek aan met de stichting om de mogelijkheden te bespreken.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl