Voor misbruik veroordeelde dansleraar gaat in hoger beroep

Khalid A.
Khalid A. eind vorige maand in de rechtbank in Groningen © ANP/Nicole van den Hout
Dansleraar Khalid A., die is veroordeeld tot zeven jaar celstraf voor het misbruiken van dertien leerlingen, gaat in hoger beroep. Dat bevestigt de Rechtbank Noord-Nederland. De 38-jarige A. werd twee weken geleden veroordeeld tot zeven jaar gevangenisstraf.
A. was jarenlang eigenaar van Groningen Dance Center in de stad Groningen. Dertien jonge vrouwen, onder wie eentje uit Hoogeveen, deden vorig jaar aangifte tegen hem, omdat ze zeiden te zijn misbruikt. Dat gebeurde vooral tijdens rek- en strekoefeningen in trainingen, vertelden de slachtoffers bij de politie.

Eén misbruikgeval bekend

De 38-jarige A. heeft bekend dat hij seksueel contact heeft gehad met één 17-jarige leerlinge. De rest van de beschuldigingen ontkent hij. De dansleraar stelt dat de meiden samenspannen tegen hem.
De rechtbank in Groningen vond net als het Openbaar Ministerie dat er wél genoeg bewijs is dat A. zich aan alle meisjes heeft vergrepen. De celstraf is gelijk aan de eis van het OM. De leraar zit sinds september vorig jaar vast. Zijn dansschool is inmiddels gesloten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl