Vijf arrestaties na vechtpartij in vol aanmeldcentrum azc Ter Apel

poort coa azc ter apel
De poort van het azc in Ter Apel © RTV Noord
In het aanmeldcentrum van het azc in Ter Apel is afgelopen nacht een vechtpartij tussen asielzoekers uitgebroken. De politie heeft vijf mensen aangehouden.
De onrust begon op het terrein van de Immigratie en Naturalisatiedienst (IND), maar verplaatste zich daarna naar de openbare weg. Het ging om een groep van tientallen mensen.
"Van die groep begon een aantal mensen zich vervelend te gedragen", vertelt politiewoordvoerder Ramona Venema tegen RTV Noord. "Na overleg met de burgemeester is besloten ook de Mobiele Eenheid in te zetten. Dat was nodig om de veiligheid van de openbare orde te handhaven. Het ging niet alleen om een grote groep, het was bovendien erg mistig."

Zelfverwonding

De politie ging over tot arrestaties, toen een deel van de groep zich tegen de agenten keerde. "Er werd met stenen gegooid", aldus Venema. "Twee van de vijf arrestanten hebben zichzelf verwondingen toegebracht, maar niet levensbedreigend."
In het aanmeldcentrum is het de laatste dagen meer dan gemiddeld druk. Alle bedden zijn vol. Er zijn 150 veldbedden bijgeplaatst, maar ook dat bleek niet genoeg. Een aantal mensen heeft de nacht op een stoel moeten doorbrengen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl