Man uit Emmen opgepakt voor mensenhandel en witwassen

Politie
Er is een man uit Emmen aangehouden (foto ter illustratie) © RTV Drenthe / Kim Stellingwerf
Op Schiphol en in Gramsbergen zijn in totaal drie verdachten opgepakt van mensenhandel, deelname aan een criminele organisatie, witwassen en hennepteelt.
De verdachten zijn een man van 54 uit Emmen, een 57-jarige vrouw uit Amsterdam, en een 44-jarige vrouw uit Utrecht.
De aanhoudingen waren dinsdag al en gingen gepaard met invallen in woningen in Amsterdam, Purmerend en Emmen, laat de politie vandaag weten.
Bij de huiszoekingen werden onder meer een vuurwapen, een stroomstootwapen, patronen en een flinke hoeveelheid hennep aangetroffen. De twee aanhoudingen op Schiphol deed de politie samen met de Koninklijke Marechaussee.

Hennepkwekerij Wittelte

De arrestaties vonden plaats in een langer lopend politieonderzoek naar mensenhandel. In april werden vijf verdachten aangehouden, nadat december vorig jaar een hennepkwekerij in een schuur in Wittelte was ontmanteld. Agenten troffen daar toen een vrouw aan "die onder erbarmelijke omstandigheden werkzaam was in de schuur", aldus de politie die ernstig rekening houdt met uitbuiting.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl