Duurzaamheidssubsidie voor gedupeerden gasopslag Norg weer verlengd

ANP-430392964
Bij Norg wordt gewonnen gas ondergronds opgeslagen © ANP / Kees van de Veen
Het demissionaire kabinet trekt opnieuw tientallen miljoenen extra uit zodat gedupeerden van de gasopslag bij Norg en de aardgaswinning in Groningen aanspraak kunnen maken op subsidie voor het verduurzamen van hun woning. Dat meldt minister Stef Blok (Economische Zaken en Klimaat) aan de Tweede Kamer.
De regeling werd in 2017 ingesteld als goedmakertje voor de trage en stroperige afhandeling van de aardbevingsschade. Er was in totaal ruim 89 miljoen euro voor beschikbaar. Voor dit jaar was het subsidieplafond aanvankelijk 21 miljoen euro, maar door een onverwacht groot aantal aanvragen was dat geld in april al op.
Het kabinet besloot toen de regeling te verlengen tot en met oktober en daar 40 miljoen euro voor uit te trekken. Maar nu de bodem weer in zicht komt, zit er nog altijd geen nieuw kabinet dat kan beslissen over de toekomst van de regeling op de langere termijn. Daarom is opnieuw besloten de bestaande regeling te verlengen. Dat kost nog eens 60 miljoen euro.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl