Gift Oranjefonds levert vrachtauto op voor voedselbank

380 gezinnen maken gebruik van de voedselbank in Beilen (Rechten: RTV Drenthe/Kim Stellingwerf)
380 gezinnen maken gebruik van de voedselbank in Beilen (Rechten: RTV Drenthe/Kim Stellingwerf)
Het Oranje Fonds heeft 13.500 euro gedoneerd aan Stichting Voedselbank Hart van Drenthe. De voedselbank heeft daar een vrachtwagen van gekocht om houdbare en gekoelde producten te kunnen vervoeren.
Tot halverwege dit jaar werd de Voedselbank Hart van Drenthe in Beilen bevoorraad vanuit distributiecentrum Meppel. Maar sindsdien moet de stichting het eten zelf ophalen.

Gezond eten

Om alle ruim 380 gezinnen die gebruikmaken van de voedselbank in Beilen eten te kunnen geven, was het nodig grotere auto's te kopen, zegt de organisatie.
De voedselbank vindt het belangrijk alle gezinnen, elke keer dat ze een voedselpakket halen, drie gezonde warme maaltijden met verse producten krijgen.

Oranje Fonds

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven in ons land. Het afgelopen jaar ondersteunde het met 31 miljoen euro zo’n 9.300 initiatieven die ervoor zorgden dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander.
RTV Drenthe zamelde de afgelopen jaren producten en geld in voor de voedselbanken in Drenthe. Dit jaar, van 8 tot en met 14 december, wordt de actie Samen voor de Voedselbank opnieuw gehouden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl