Bewoners centrum Emmen ergeren zich aan verkeersoverlast

Het centrum van Emmen met Hondsrugtoren
Het centrum van Emmen © RTV Drenthe / Sander Foekens
Bewoners in het centrum van Emmen ergeren zich aan de in hun ogen toenemende geluids- en verkeersoverlast. Henk van der Scheer sprak namens omwonenden in tijdens de commissievergadering van de gemeente Emmen. Het gaat om bewoners in vooral hoogbouw, zoals de Ten Cate flat, de Boshof en complexen aan de Wilhelminastraat en de Matissepassage.
"U denkt vast: daar heb je weer zo'n klagende bejaarde die zich stoort aan reuring in het centrum", begon Van der Scheer zijn betoog. "Maar daar klaag ik niet over." Volgens hem rijden er elk weekend motoren door de stad die doen of de stadsvloer het TT-circuit is, merkte hij op.
"Vooral het rondje bij het oude postkantoor is erg populair. Regelmatig komen er auto's met verlaagd chassis langs die denken dat ze Max Verstappen zijn." Enkele dagen geleden moesten Van der Scheer en zijn vrouw nog 'een meter opzij springen' vanwege een aanstormende auto. Volgens hem is zijn voorbeeld met vele anderen aan te vullen.
Door het lawaaioverlast zijn gesprekken op de balkonnetjes niet mogelijk. "Horen en zien vergaat je. Je moet gewoon even ophouden met praten om te wachten tot je elkaar weer kunt horen." Volgens de inspreker is er overleg geweest met de politie: "Naast extra surveillances, was er niet veel mogelijk. Ik moet bij de politiek zijn, kreeg ik te horen. Dus hier ben ik."
Van der Scheer wijst op de voorgenomen aanpak van de Kerkhoflaan. De gemeente heeft plannen om er vooral een fietsstraat van te maken (hoewel auto's er ook welkom blijven). "Wellicht een goede gelegenheid om met ons in overleg te treden."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl