Glasvezel Buitenaf trekt de stekker uit project Westerveld

Geen glasvezelnetwerk van Glasvezel Buitenaf in Westerveld (Rechten: Andries Ophof/RTV Drenthe)
Geen glasvezelnetwerk van Glasvezel Buitenaf in Westerveld (Rechten: Andries Ophof/RTV Drenthe)
Vorige week werd de verwachting al uitgesproken. Nu is het definitief. Glasvezel Buitenaf gaat geen glasvezel aanleggen in de gemeente Westerveld.
In een statement van
van Glasvezel Buitenaf te lezen dat de benodigde veertig procent aan aansluitingen in het buitengebied van Westerveld niet is gehaald. Dat was een eis om te beginnen.

Niet genoeg aanmeldingen

In de gemeente Westerveld zijn twee aanbieders. Westerveld op Glas (WOG), met als partner een investeerder en KPN en Glasvezel Buitenaf. Deze laatste werkt samen met netwerkbeheerder Rendo uit Meppel. Beide wilden aanleggen. WOG is inmiddels begonnen en denkt volgend jaar de eerste aansluitingen te kunnen opleveren.

Lees meer: Glasvezel in Westerveld moet volgend jaar mei werken

Vorige week kondigde provider 'Helden van Nu' aan te stoppen met Glasvezel Buitenaf. Toen bleek ook al dat het halen van veertig procent aan aansluitingen onmogelijk was.

Lees meer: Provider Helden van Nu trekt zich terug van glasvezelnetwerk Glasvezel-Buitenaf

De afgelopen weken zijn verschillende klanten van Glasvezel Buitenaf overgestapt naar het netwerk van KPN. Die betaalden al meer dan de eerste aanmeldingen bij WOG. Wie dat nu nog wil doen, is wel 250 euro extra kwijt en betaalt 1.850 euro voor een aansluiting.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl