Honderden mensen lopen stille tocht voor omgekomen Jordy

Naar schatting twee- tot driehonderd mensen hebben vanavond in Nieuw-Weerdinge meegelopen in een stille tocht voor de overleden Jordy Smit.
"Het was echt heel indrukwekkend", zegt Wendy Sanders, een van de initiatiefnemers van de herdenking. "We hadden niet verwacht dat er zoveel mensen op af zouden komen. We kregen hulp aangeboden van alle kanten."

Tegen een boom

De 22-jarige Jordy verongelukte in de nacht van vrijdag op zaterdag in de buurt van dorpshuis De Badde in zijn woonplaats. Hij botste met zijn auto tegen een boom aan het Eerste Kruisdiep WZ en overleed kort erna. Zijn overlijden heeft diepe indruk gemaakt in het dorp.

Lees meer: Dode (22) bij botsing tegen boom in Nieuw-Weerdinge

De stille tocht begon vanavond bij het clubgebouw van voetbalvereniging NWVV, waarvan Jordy lid was. De deelnemers, onder andere vrienden en familie, liepen met fakkels en bloemen naar de plek van het ongeluk.

'Allemansvriend'

"Nieuw-Weerdinge huilt om Jordy. Hij was echt een allemansvriend, erg geliefd", vertelt Sanders. "Hij was ook de trouwste supporter van het eerste en tweede elftal. En hij dronk daarna graag een biertje in de kantine."
Bij de boom waar Jordy omkwam werden kaarsen aangestoken en bloemen gelegd. Na afloop bedankte de familie van Jordy de deelnemers. Een deel van de lopers ging daarna naar de kantine van de voetbalclub om het condoleanceregister te tekenen en foto's van Jordy te bekijken.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl