Garage USA Cars in Assen getroffen door grote brand

In garage USA Cars aan de Industrieweg in Assen woedde vanochtend in alle vroegte een brand. "Dankzij de inzet van de brandweer is echt grote schade beperkt gebleven", zegt burgemeester Marco Out.
Brandweerposten uit Assen, Smilde, Vries, Gieten, Rolde en Groningen blusten met meerdere blusvoertuigen, hoogwerkers en watertanks het vuur.
"Er waren veel brandweermensen ter plaatse", vertelt Out. Die zorgden ervoor dat het geen uitslaande brand werd, en daar is de burgemeester blij mee. "Het had helemaal fout kunnen lopen. Bij een uitslaande brand zag de situatie er heel anders uit."
De brand brak uit in de garage. De brandweer zette de brand op pauze, een nieuwe methode voor brandbestrijding. Daarbij laten ze het vuur binnen in het pand doorbranden, totdat het zich niet meer verder ontwikkelt. Daarna worden de ramen ingeslagen om binnen te blussen. Op deze manier voorkomt de brandweer dat er zuurstof bij de brand komt en er een uitslaande brand ontstaat.

Hoe groot de schade in het pand is, is onbekend. De brandweer voorkwam dat het vuur oversloeg naar een naastgelegen pand, maar dat liep wel rookschade op.
Door de brand is een deel van de Industrieweg afgesloten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl