Loods13 houdt 13.000 euro over aan benefietavond

Loods13
De theaterschool is gevestigd in het voormalige Aziëhuis in de oude dierentuin © RTV Drenthe/Ilona van Veen
Theaterschool Loods13 in Emmen heeft gisteravond 13.000 euro opgehaald tijdens het benefiet in het Atlas Theater. Tot tevredenheid van artistiek directeur Eva Wortmann.
"Ik was flabbergasted", zo blikt Wortmann terug op het extraatje dat voor de theaterschool bij elkaar is gebracht. "Een fles wijn die normaal nog geen euro waard is, ging meteen al voor 150 euro de deur uit. Dat gaf direct een enorm positieve vibe aan de avond."

Stukjes Rensenpark

230 tickets à 35 euro werden gisteravond verkocht voor het benefiet. Dat werd niet gehouden omdat Loods13 in zwaar weer verkeert, maar omdat de theaterschool eens wat extra's wil doen. Iets voor de vrijwilligers bijvoorbeeld. Ook wil Loods13 apparatuur aanschaffen zodat het meer kan bieden aan de theatermakers.
Naast de kaartverkoop en de veiling konden aanwezigen ook gewoon geld doneren of 'stukjes Rensenpark' kopen. Publiek werd vermaakt met optredens van Bert Visscher en Rosa da Silva. Arno van der Heyden was de veilingmeester

Koken voor vrijwilligers

"We zaten in de kleine zaal van het Atlas Theater, heel intiem", zegt Wortmann. "De mensen waren echt samen een avond uit. Met de veiling werd zo leuk tegen elkaar opgeboden. Iedereen kende elkaar."
De artistiek directeur heeft al bedacht waar Loods13 de eerste euro's uit het benefiet aan uitgeeft. "We gaan koken voor al onze vrijwilligers."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl