Zuidlaarders van 16 en 18 vervolgd voor restaurantbrand Rooie Kater

Rooie Kater na brand
De Rooie Kater brandde in mei helemaal uit © RTV Drenthe/Hjalmar Guit
Een zestien- en achttienjarige verdachte uit Zuidlaren worden vervolgd voor de brand die in mei dit jaar woedde in restaurant De Rooie Kater in het dorp. Een derde verdachte wordt niet vervolgd wegens gebrek aan bewijs.
Het tweetal wordt vervolgd voor opzettelijke brandstichting of brand door schuld. Het Openbaar Ministerie laat weten dat de zaak begin volgend jaar zal voorkomen, afhankelijk van de planning van de rechtbank.

Gesloten

In het eetcafé brak op 24 mei aan het einde van de middag brand uit. Toen was het restaurant nog gesloten vanwege de gevolgen van het coronavirus, maar het stond op de planning om begin juni weer open te gaan. Het gebouw ging bijna volledig in vlammen op. Een week na de brand werden drie verdachten opgepakt.
Restauranteigenaar Arie Oppewal liet al vanaf het begin weten dat hij dacht aan brandstichting. Hij vermoedde dat een aantal jongeren onder de luifel aan het chillen was, waarna een rugzak vlam vatte en het vuur snel oversloeg op de houten gevel van het restaurant.

Nieuw eethuis

Oppewal liet in augustus weten niet bij de pakken neer te zitten: binnen een jaar moet er op dezelfde plek weer een nieuw eethuis staan.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl