De Hamerlanden eerste winnaar Groene Anjer Prijs

Vereniging De Hamerlanden
Vereniging De Hamerlanden krijgt de cheque van 3000 euro overhandigd © Marcel J. de Jong
Vereniging De Hamerlanden heeft de eerste Groene Anjer Prijs in de wacht gesleept. Het is een prijs waarmee het Prins Bernhard Cultuurfonds Drentse organisaties, actief op het gebied van natuur, landschap en biodiversiteit extra in het zonnetje zet. Aan de prijs zat ook een cheque vast ter waarde van 3000 euro.
Commissaris van de Koning Jetta Klijnsma, tevens voorzitter van het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe, reikte de prijs uit.
De vereniging, actief tussen Gieten en Gasselte, slaagde erin om een voormalige zandwinningslocatie in eigendom te krijgen en wist zo te voorkomen dat een particulier er een afgesloten privé-onderneming van zou maken. Het lukte de leden om de natuur in hun leefomgeving te behouden en te ontwikkelen. Vervolgens zijn ze aan de slag gegaan met onderhoud, het toegankelijk maken van het gebied en het ontwikkelen van een wandelroute.

'Een voorbeeld voor anderen'

"Waarin een klein buurtschap groot kan zijn. Een voorbeeld voor anderen", oordeelde het Prins Bernhard Cultuurfonds, dat ook de loftrompet stak over de 'prachtige bijdrage' die wordt geleverd aan de Drentse natuur. Het geld wil de vereniging besteden aan het zichtbaar maken van de geologie van de Hondsrug.
Naast De Hamerlanden vielen ook Stichting vogelwacht Uffelte e.o. en Stichting Veenloopcentrum Weiteveen in de prijzen. Zij kregen een bedrag van 1000 euro.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.