Wat vind jij: Geef alleen kinderbijslag aan ouders die het nodig hebben

kinderbijslag
Kabinet wil bezuinigen op kinderbijslag © Sander Koning/ANP/Hollandse Hoogte
Het kabinet wil jaarlijks 100 miljoen bezuinigen op de kinderbijslag door die in 2022 en in 2023 niet mee te laten groeien met de inflatie, en in 2024 slechts beperkt. Dat geld wil het kabinet gebruiken om verbeteringen door te voeren bij de dienstverlening en ict van uitkeringsorganisatie UWV en de Sociale Verzekeringsbank.
De oppositiepartijen spreken van een "botte bezuiniging" en haalden tijden een debat over het onderwerp hard uit naar de coalitie. Ook die partijen zijn allerminst enthousiast, maar steunen het voorstel wel. De kans dat het voorstel ook ingevoerd wordt lijkt klein, omdat er geen meerderheid voor is in de Eerste Kamer.
In totaal krijgen twee miljoen mensen elk kwartaal een bedrag. Afhankelijk van de leeftijd van een kind is dat tussen de 223,37 en 319,10 euro per kwartaal per kind.

Wat vind jij?

Kan er bezuinigd worden op de kinderbijslag? En is het terecht dat iedereen kinderbijslag krijgt ongeacht het inkomen? Of kan het beter alleen gaan naar ouders die niet veel te besteden hebben.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl